Nega obraza in oblikovanje obrvi

MICRONEEDLING s frakcionalno RADIOFREKVENCO (RF)

Učinkovita metoda nege obraza za reševanje problematike

  • postinflamatornih brazgotin od aken,
  • sončnih poškodb - hiperpigmentacije,
  • širokih por
  • drobnih in globokih gub.
  • za zmanjševanje videza povešene in ohlapne kože po shujševalnih tretmajih ter
  • za zmanjševanje videza strij.

Gre za minimalno invazivni postopek microneedlinga, s katerim se nadzorovano povzroča mikro-poškodbe in posledično stimulira proizvodnjo kolagena. Z uporabo ustreznih in kakovostnih serumov ter dodano frakcionalno RF so rezultati stimulacije proizvodnje kolagena in elastina še učinkovitejši in dolgotrajneši. Kožo na ta način spodbudimo k pospešenem obnavljanju in stimulaciji naravne sinteze kolagena in elastina.

Postopek: drobne, pozlačene iglice na nastavku naprave oddajajo RF energijo, ki se v globljih plasteh kože (v usnjici) transformira v toploto, kjer doseže 45-60 stopinj. Iglice in toplota ustvarjata kontrolirane mikro-poškodbe, ki pospešijo proces regeneracije celic, saj se poškodovana koža obnavlja tudi do 1000x hitreje. Naravni odziv organizma na tako hitro celjenje kontroliranih poškodb je pospešena tvorba novih kolagenskih in elastinskih vlaken. Koža tako postane bolj čvrsta, izboljša se ten in tonus kože, zmanjšamo videz nepravilnosti, kot so pigmentacije, gube, ohlapnost kože in brazgotine. Pred začetkom postopka se kožo površinsko očisti, po potrebi se nanese blag antiseptik in nato serum, ki ga izberemo glede na stanje in tip kože. Celotna nega traja cca 60 minut. Med izvajanjem lahko čutite nežen pritisk na koži, rahlo pikanje, ščemenje, postopek pa je sicer neboleč. Na koncu se nanese še pomirjevalna maska in ustrezna zaščitna krema.

Rezultati: so opazni že takoj po prvi negi, saj je koža bolj gladka, ten enotnejši. Pojavi se »plump efekt«, končni rezultat pa se razvije v obdobju od nekaj tednov do 3-4 mesecev, odvisno tudi od predispozicij posameznika in sposobnosti obnove in proizvodnje kolagena na celični ravni. Ob izrazitejši problematike kože, se za optimalen rezultat priporoča 3-4 obiske enkrat mesečno. Za ohranjanje rezultatov je nujna tudi dosledna nadaljevalna nega kože obraza doma. Pri izbiri najbolj optimalne nege vam pomaga in svetuje izvajalec tretmaja.

Po postopku: lahko se pojavi blaga oteklina, manjše krvavitve in pordelost kože, ki izzvenijo najkasneje v nekaj dneh. Po tretmaju vsaj 24 ur odsvetujemo umivanje obraza z vročo vodo in agresivnimi čistilci. Savna, masaže obraza, težke fizične aktivnosti, uživanje alkohola, izpostavljanje direktni sončni svetlobi in solariju, so odsvetovani minimalno še 3 dni po posegu. Kožo je potrebno tudi zaščititi pred UV žarki in negovati s kvalitetno vlažilno in/ali hranilno kremo. En teden po posegu na obrazu se odsvetuje izvajanje drugih postopkov, kot so kislinski pilingi, laserski tretmaji in tudi klasične kozmetične nege.

Kontraindikacije: poškodovana koža, vnetni procesi na koži in druge kožne bolezni, srčni spodbujevalnik, hialuronski in drugi filerji ali metalni vsadki, nosečnice in osebe z nerealnimi pričakovanji.

Cena: za obraz in vrat 130€           Paket 5+1 gratis

 

NEGA OBRAZA S FRAKCIONALNO RADIOFREKVENCO

Frakcionalna radiofrekvenca (RF) predstavlja novejšo tehnologijo radiofrekvenčnih valov za neinvazivno, varno in učinkovito anti age nego obraza brez bolečin in trajnih poškodb kože. Aparat ima ročko s terapevtsko glavo z mikro elektrodami, ki omogoča točkovno enakomerno distribucijo bipolarne radiofrekvenčne energije neposredno v dermis (usnjico). Posebno pomembno je, da je temperatura dosežena v globinskih slojih višja od temperature na površini kože (od 40 do 42,5 ˚C) kar povzroči rekonstrukcijo obstoječih in proizvodnjo novih kolagenskih vlaken. Že takoj po prvem obisku je koža vidno bolj napeta, gube so gladkejše in plitkejše, na končni rezultat pa je potrebno počakati 2-3 mesece od zadnjega obiska. Običajno priporočamo paket 4-6 obiskov v razmaku 7-10 dni.

Katere indikacije se lahko tretira z RF?  

Tretma z RF zagotavlja čvrstejšo, polnejšo kožo z manj vidnimi gubicami. Odpravlja povešenost kože in vpliva na hitrejšo regeneracijo kože, kar zagotavlja enakomerno ter gladko površino kože. Primeren je za učvrstitev kože na vratu in obrazu, vpliva na zmanjšanje podbradka in pomaga do mladostnejšega videza obraza z lifting učinkom. 

 

frakcionalna radiofrekvenca

 

RF je primerna za: 

  • Odstranjevanje in zmanjšanje plitkih in globokih gubic,
  • Zmanjševanje videza povešene in puste kože
  • Povečanje volumna dermisa,
  • Neenakomerno teksturo kože
  • Razširjene in vidne pore
  • Brazgotine kot posledica aken,
  • Zmanjšanje hiperpigmentacij
  • Strije

Kako dolgo traja in koliko tretmajev je potrebnih?

Nega obraza z RF traja cca 50 minut. Zajema površinsko čiščenje, encimski piling, tretma z RF, serum z mini masažo ter ustrezno zaščitno kremo. Za dosego dolgotrajnih rezultatov se priporoča izvedba vsaj 4 obiskov. Ob močnejši prizadetosti kože in srednje do močneje izraženih gub pa od 6-8 obiskov.

Kakšni so stranski učinki?

RF je neinvazivna, ne zahteva rehabilitacije in ne vpliva na delovne sposobnosti. Po končani negi se lahko pojavi le začasna rdečica, občutek žarenja oz. topline, ki pa izgine v nekaj minutah do nekaj ur po končani terapiji. Vseeno se je po postopku potrebno izogibati ekstremnim temperaturam (vročini nad 25 stopinj in mrazu pod ničlo). V 2 - 3 dneh po postopku odsvetujemo savnanje, tople kopeli, grobe masaže, pitje alkohola. Dva dni po posegu priporočamo pitje večjih količin vode (2,5 l do 3 l) ter zaščito kože obraza s primernim zaščitnim sredstvom pred UV žarki (SPF več kot 20). Če želite opraviti še druge lepotne posege: - laserski posegi na koži z visokoenergetskimi laserji se lahko opravijo z enodnevnim zamikom; injiciranje polnil z enomesečnim presledkom; injiciranje botulin toksina pa po preteklih 24 urah po RF negi obraza.

V katerih primerih nege obraza z RF ne priporočamo?

RF se ne izvaja v času nosečnosti, pri osebah z diabetesom, s srčnimi boleznimi, z električnimi aparaturami  (srčnimi spodbujevalci), s slušnimi aparati, s kovinskimi materiali v telesu (v kosteh, zobeh) in  pri tistih, ki imajo motnje v senzitivnosti in nerealnimi pričakovanji. Klinični podatki sicer kažejo, da lahko pričakujemo idealne rezultate pri ljudeh, starih med 35 in 55 let. Kljub temu postopek prilagajmo izgledu kože, ne pa kronološki starosti osebe. Če je videz in stanje kože neustrezno, se nega obraza z RF odsvetuje in se predlaga druge rešitve.

 

Cena: 110 €            Paket: 5+1 gratis

 

BB GLOW

Za sijočo, pomlajeno, napeto kožo z izenačenim tenom brez vidnih nepravilnosti. Z BB Glow nego obraza pomagamo pri zmanjšanju videza podočnjakov, pegic, hiperpigmentacij, postinflamatornih madežev in utrujene kože. BB Glow je kratica za 'balm blemish', ki v prevodu nekako pomeni balzam za nepravilnosti na koži. S postopkom BB Glow, ki združuje učinkovitost nano-needlinga z rezultati pol-trajnega ličenja, omogočamo vidne rezultate z izboljšanjem strukture in svetlenjem kože ter izenačevanjem tena. Pigment nežno in brez bolečin nanesemo na epidermis kože s postopkom nano-needlinga, ki ne prekrije kože kot pri običajnem ličenju, tako da ni mogoče zaznati prehodov na neobdelane površine kože. Na povrhnjico vnesemo tudi serume, ki vsebuje kombinacijo peptidov in hialuronske kisline različne molekularne mase, cermidov in drugih aktivnih sestavin za obnavljanje kože kot so retinol, niaciamid, antioksidanti in rastlinski ekstrakti.

Zakaj BB Glow?

  • Ker zabriše temne podočnjake, pege, rdečico in hiperpigmentacijo,
  • Ker popravi strukturne nepravilnosti kože,
  • Ker intenzivno gladi gube,
  • Ker zmanjša povečane pore,
  • Ker poenoti ten celotnega obraza,
  • Ker se izniči utrujen izgled in ohlapnost kože,
  • Ker je vaša koža po tretmaju navlažena, videti mlajša in bolj sijoča

Kakšni so učinki in koliko obiskov se priporoča?

Po prvem obisku učinek traja od 3 – 7 dni, zato se za večjo prekrivnost in daljšo obstojnost priporoča še drugi in tretji obisk v roku meseca dni (na vsake 10 dni). Za vzdrževanje pa še tri obiske enkrat na mesec. Učinkuje cca, 6 mesecev. Po tretmaju se priporoča ustrezna nega obraza doma, da se koža regenerira, revitalizira in vlaži. Nega je primerna za vse tipe kože. Prvi dan se tretiranega področja ne dotikajte in ga ne čistite z agresivnimi mili ter ne nanašajte močnega makeupa. V prvem tednu ne delajte pilinga. Dva tedna po tretmaju ne hodite v savno in solarij. V tem času je nujna  uporaba kreme z visokim zaščitnim faktorjem (30+).

Kdaj se ne priporoča? Kontraindikacije:

  • Sladkorna bolezen
  • Jemanje zdravil, ki redčijo kri
  • Nosečnost, dojenje
  • Rak
  • Dermatitis
  • Vnetje kože

Postopek nege:

  • Površinsko čiščenje z AHA
  • Piling (aha, encimski ali klasičen)
  • Ultrasonic
  • Diamantni piling
  • Ampula (nečista koža, anti age, vlaženje, hiperpigmenacija…)
  • Tretma z microneedling – NANO 
  • Maska za pomiritev
  • Pigmenti (glede na ten kože)
  • Tretma z microneedling – NANO 
  • Mini masaža
  • Nanos vlažilno/hranilne kreme

Trajanje: max 90 min

Cena: 75 €

Paketni popust : 5 + 1 gratis

 

Dva v enem 4D HIFU + Vmax - najnovejša tehnologija za pomladitev kože!

Kozmetični 'facelift' - napeta, čvrsta koža brez gubic. Celostno pomlajevanje obraza, vratu in telesa, odpravljanje podbradka, vse to vam nudimo z uporabo visoko fokusiranega ultrazvoka 4D Hifu z dodatno ročko (V max) radarskih valov za obdelavo težje dostopnih mest. Intenzivna moč visoko fokusiranega ultrazvoka omogoča varno regeneracijo, dvigovanje, zategovanje kože in glajenje gub. Metoda je povsem neinvazivna in na učinkovit način odpravlja nepravilnosti na obrazu in poskrbi za zmanjšanje gubic.  Hkrati je koža videti mehkejša in prožnejša. Gre za revolucionarno metodo, ki jo uporabljajo v vodilnih estetskih klinikah in kozmetičnih salonih po svetu in tudi pri nas

HIFU intenzivno pomlajevanje obraza 

Kako deluje?

Deluje na principu fokusiranega ultrazvoka visokih moči. Segrevanje tkiva vodi do mikroinflamatornih procesov, ki jim sledi povečana tvorba novega kolagena. Stranke že takoj opazijo lifting, a še bolj pomembni sta naslednji dve fazi. V drugi fazi prihaja do nastajanja novega kolagena (celice fibroblastov se delijo do 40x na sekundo), v tretji pa podaljšan lifting učinek, ki si ga vsi tako želimo. Z različnimi aplikatorji se doseže različna globina delovanja. Naprava HIFU ne poškoduje površine kože, medtem ko natančno prodira v izbrano globino, ki jo določimo glede na vrsto težav. Regeneracija podkožja poteka torej v treh različnih fazah, ki se začenja med samo terapijo in traja vse od 6 mesecev pa do enega leta. Terapija ne poškoduje površine kože, kljub temu pa uspešno prodira v globlje ležeče plasti, saj je temperatura delovanja v globini podkožja bistveno višja kot pri laserju in radiofrekvenci. Prednost terapije je točkovno usmerjena ultrazvočna energija.

 

 

Primerjava globinskega delovanja Laser/Ipl, RF in HIFU:

 

 

Postopek traja približno eno uro in pol, odvisno od površine obdelave. Po dogovoru in vaših željah je možno kombiniranje več različnih metod pomlajevanja.

 

HIFU intenzivno pomlajevanje obraza

Indikacije
– lifting in učvrščevanje kože
– pomlajevanje
– lifting obrvi
– odstranjevanje gub
– lifting kože na bradi
– zmanjševanje podbradka

 

HIFU ultrazvočni lifting je mogoče kombinirati s hialuronsko kislino, botoksom in polnili. Najprej se naredi HIFU lifting, šele nato po želji uporabimo polnila, botoks ali hialuronsko kislino.

Kontraindikacije:

  • maligni tumor, hemofilija, krvne bolezni
  • kovinski vsadki na področju terapije
  • kožne bolezni, poškodovana koža na področju terapije (keloidne brazgotine, aktivne akne,…)
  • nosečnice, doječe matere
  • srčne bolezni, srčni spodbujevalnik
  • bolezni živčnega sistema
  • silikonska polnila na predelu terapije
  • bolezni ščitnice
  • visok pritisk
  • injiciranje polnil ali botoxa v zadnjih 6 mesecih

 

Manj smiselna je uporaba HIFU ultrazvočnega liftinga pri tistih, ki redno uporabljajo kortizon, zdravila proti alergiji ali citostatike, ki zavirajo celično aktivnost.



 

Nekaj zbranih kratkih dejstev o učinkovitosti HIFU postopka na upočasnitev staranja kože.

 

Pomlajevanje kože z HIFU nekiruškim liftingom prinaša številne prednosti:

  • izvedena je v hitrem času,
  • ponovi se enkrat ali dvakrat na leto,
  • prinaša rezultate, ki so vidni kmalu po postopku,
  • in kot najpomebnejše: prinaša trajne rezultate.

 

Zakaj in kako prihaja do staranja kože na obrazu? 

 

K staranju naše kože pripomorejo številni faktorji. Eden izmed glavnih je postopno upadanje količine snovi, ki so zaslužne za ohranjanje mlade in gladke kože. Gre za snovi kot so kolagen, elastin in hialuronska kislina. Notranji proces staranja, ki vpliva na delovanje telesa v celoti, torej postane viden tudi navzven. 

 

Na količino koži pomembnih vezivnih snovi in s tem hitrost procesa staranja vplivajo številni faktorji, npr. naša genska zasnova, stres, cigaretni dim in izpostavljenost soncu.

 

Kako pa se lahko zaščitimo pred staranjem kože? In kako se znebiti gub na področju obraza, okrog oči in dekolteja?

 

Zanimivo je, da v zadnjem času z izjemnim napredkom tehnologije in povečanem zanimanju za ohranjanje gladke kože, potreba po plastičnih operacijah upada. Uporabljajo se namreč naravnejše in neinvazivne metode pomlajevanja delov telesa, kot je HIFU lifting.

 

Zakaj izbrati HIFU nekirurški lifting obraza? 

HIFU je angleška kratica (High Intensity Focused Ultrasound) za lifting obraza z ultrazvokom, ki na površini kože ne pušča nobenih poškodb. Ta varna metoda je primerna za vse tipe kože in ne glede na starost. Poleg tega je svet estetike navdušila še z naslednjimi prednostmi: 

 

  • vidno izboljša stanje povešene kože tudi na področju čeljusti,
  • uporablja se lahko na različnih delih telesa (obraz, vrat, čeljust, brada, vrat, dekolte) in je povsem prilagodljiva glede na globino terapije,
  • stranka se lahko neposredno po zaključeni terapiji vrne k svojim dnevnim opravilom. 

 

Kako hitro bodo vidni učinki? Neposredno po opravljenjem tretmaju lahko pričakujete mehkejšo kožo. Po 4 tednih se izboljša obrazna linija in zmanjša vidnost gub, po 12 tednih lahko pričakujete najbolj vidne rezultate z bolj napeto kožo in manj gubami.  

 

Kakšni so občutki po tretmaju? Stranskih učinki so redki oz. večinoma izjemno kratkotrajni (zgolj morebitna rdečica, ki traja nekaj ur). Zelo redko modrica. Že takoj po tretmaju lahko nadaljujete s svojimi vsakdanjimi opravili, lahko nanašate tudi ličila. 

 

Kaj moram storiti po tretmaju? En teden po tretmaju ni priporočeno uživati pekoče začinjene hrane, obraz si ne umivati z zelo vročo ali zelo mrzlo vodo. Ne priporoča se obiskovati hot yoge, savne, turške savne, globinske nege obraza. Priporoča se dnevni nanos hidrantne kreme. Obvezna visoka sončna zaščita (vsaj SPF 30). Vsaj en mesec se ne sme izvajati radiofrekvenčne nege in svetlobnih terapij obraza.

 

Ali lahko tretma združujemo z drugimi kozmetičnimi tretmaji in posegi? Vsekakor lahko HIFU pomlajevanje uporabljate v kombinaciji z drugimi tehnikami pomlajevanja obraza (kirurško ali nekirurško).

 

Nekirurški lifting je torej primeren za vse tiste, ki vas motijo nastale gube na obrazu, ali pa se želite znebiti gub okoli oči, odpraviti gube na čelu, smejalne gube ali pa zgolj iščete enostavnejšo metodo za odstranjevanje povešene kože obrazu in na drugih delih telesa.

Cena za obraz, vrat in podbradek: 200€

 

 

 

Nega obraza INNOFACIAL AQUAPEEL

Innofacial Aquapeel je edini vlažilni dermo-abrazijski postopek, ki pri svojem delovanju združuje 3 visoko koncentrirane in dermatološko testirane aktivne serume, ki jih prilagajamo glede na različne tipe kož in kožno problematiko. Edinstvena tehnologija povezuje micro-sinapsno vacuumsko drenažo in patentirano hibridno operativno glavo, ki v kožnem toku tkivu dovaja kemijske elemente potrebne za razgradnjo odmrle povrhnjice, keratina, sebuma, toksinov in ostale nesnage, ki se nahaja na površju kože in v porah. Istočasno kot se izvajajo različni kemijski procesi v dermisu in epidermisu , vacuum preko mikro sinaps posrka vase tudi ves razkroj, ki je nastal pri mehanskem brušenju nepravilnosti na obrazu in vratu s pomočjo vrtljive hibridne glave.
 
Innofacial Aquapeel OPIS

Postopek je popolnoma varen tudi za občutljive, tanke in kuperozne kože, saj se vacuumska drenaža izvaja kar preko 8 mikro odprtin premera 0.8mm, ki niso statične, temveč se konstantno vrtijo okoli svoje osi. Razlog zakaj je InnoFacial postopek domnevno nežnejši, bolj varen in učinkovit kot drugi kislinski pilingi, je dejstvo, da se A-HA in B-HA kisline nahajajo v nizkih koncentracijah vendar v sodelovanju z drugimi zdravilnimi učinkovinami izboljšajo videz in občutje stranke, kar se vidi takoj po postopku.

Innofacial Aquapeel ROČKA
Metoda prihaja iz Južne Koreje, zibelke moderne kozmetike. Njihovo nenehno eksperimentiranje s kozmetičnimi izdelki, metodami uporabe in tehnologijami jih definitivno oblikuje v leaderje kozmetične industrije. Postopek nege obraza je izredno učinkovit, zelo prijeten in varen saj je v enem postopku zajetih kar sedem tehnik, s katerimi se koža obnovi, navlaži in zaščiti. Nega se izvaja v treh fazah.
Innofacial Aquapeel SERUMI

Prva faza je piling, kjer se uporablja serum, ki z multifunkcijskim koktejlom na bazi mlečne in glikolne kisline skupaj z encimom papaje, citrusov, eukaliptusa in nageljnovih žbic aktivno odstrani staro in poškodovano povrhnjico, sebum, odvečen keratin, toksine in ostalo nesnago s kože. Druga faza je globinsko čiščenje s serumom, ki je primeren za aknasto in mastno kožo. S svojo edinstveno patentirano formulo v kombinaciji s salicilno kislino aktivno odstrani umazanijo, maščobe in nečistoče s površine kože ter poskrbi za aktivno ekstrakcijo črnih in belih ogrcev. Tretja faza pa je vlaženje kože, s serumom, ki je odgovoren za izboljšanje elastičnosti in napetosti kože ter zmanjšanje obraznih linij in gubic. Aktivni kompleks je fokusiran na stimulacijo fibroblasta, ki proizvaja elastin in kolagen, kar pripomore h gladkosti in čvrstosti kože. Vključen belilni kompleks se priporoča za izenačitev neenakomernega tena, zmanjšanje hiperpigmentacije in pigmentnih madežev. V naše serume so dodani tudi vlažilci (glicerol, glikol, hialuronska kislina) kot tudi naravni vlažilni faktorji, ki zagotavljajo polnost in vlago v koži . To pomeni, da se istočasno lahko izvajajo mehanski in kemični piling, površinsko in globinsko čiščenje, vlaženje in antioksidacijska zaščita ter stimulacija tkiva.

Vakuumska tehnika pripomore k večjemu pretoku naravnih hranil, kisika, oligoelementov in lastnih encimov v tkivu, z njeno pomočjo pa se tudi popravi struktura kolagenskih in elastičnih vlaken ter tonus obraznih mišic. Obenem tako treniramo tudi vlakna vezivnega tkiva, da ta postanejo čedalje čvrstejša, koža pa gladka in napeta.

Innofacial Aquapeel

Rezultati so vidni že takoj!

Pri relativno zdravi koži, s katero ni večjih težav, je rezultat namreč viden takoj po negi in je tudi dolgo obstojen. V primeru težav s kožo, kot so akne, rosaceja, zmanjšanje gub in določene druge, je treba narediti 4-5 tretmajev v razmiku enega tedna za dosego želenega rezultata. Sicer je po negi z Innofacial koža izredno gladka, čista, napeta in nahranjena, vlaga v koži pa se poveča za kar 34 odstotkov. Dolgoročno se s tovrstno nego aktivira nastanek kolagena in hialuronske kisline ter spodbuja tvorba novih kožnih celic, tako pripomoremo k transformaciji tkiva na površju in tudi v globini. Ne nazadnje se tako oblikuje tudi naravna zaščitna funkcija kože.

Innofacial Aquapeel PRIMER1

 

Nega primerna tudi za tiste, ki imajo težave z aknami!
 
Težave z aknami so pogost problem predvsem pri najstnikih in tudi pri odraslih. Med številnimi negami je nega Innofacial ena takih, ki vam bo pomagala, da se jih boste za vedno znebili, obenem vam bo pomagala še izboljšati videz in stanje kože. Primerna je predvsem zato, ker omogoča neboleče odstranjevanje ogrcev iz kože ter tudi bakterij s kože, ki vnetja povzročajo. Obenem seveda tretma omogoča, da se koža umiri in je z vsako nego videti lepša. Mladim, ki imajo težave z aknami, se priporoča, da tretma opravijo enkrat mesečno, za konkretno izboljšanje stanja pa se priporoča paket štiri do pet obiskov enkrat tedensko.
 
Innofacial Aquapeel PRIMER 2

 

 

MICRO NEEDLING z led photonsko svetlobo (mezoterapija)

Micro Needling

 

 

Iglična mezoterapija je popolnoma naravna in učinkovita metoda za izboljšanje stanja kože – zmanjšanje gubic, odpravljanje brazgotin. Gre za postopek nege kože s profesionalnim električnim peresom (Derma pen), led photonsko svetlobo in z uporabo profesionalne kozmetike Dr. E. Voss.

Micro Needling  učinkovito izboljša:

· Gube in tonus kože

·  Velike pore

· Nečistoče na koži

· Brazgotinasto kožo (po aknah, urezninah, drugih poškodbah,...)

· Zelo suho kožo in pigmentne madeže

· Vitalnost kože

· Izgled strij

Opis postopka:

Micro Needling je postopek nege kože z električnim peresom, ki ima nastavek s sterilno čistimi iglicami za enkratno uporabo. Poleg iglic različne globine, od 0,1 do 2,5 mm je peresu dodana še  photon led svetloba, ki dodatno stimulira obnovo kože. S peresom natančno potujemo po določenih linijah na obrazu, tako da se z mikro vbodi prebije do globjih plasti kože. Drobne poškodbice na epidermisu sprožijo proces samoceljena in na ta način tvorbo rastnega faktorja beta (TGF –β) , ki spodbuja samosintezo kolagena, elastina in hialurona. Odprti kanalčki na epidermisu hkrati omogočajo učinkovitejšo absorpcijo aktivnih učinkovin visoko koncentrirnih hialuronov v globje plasti kože, kjer popolnoma razvijejo svoje pozitivne učinke. Tretma zaključimo z nanosom ustreznih hialuronov, pomirjevalno/pomlajevalno masko in ustrezno zaščitno kremo. Po tretmaju je koža rahlo rdeča, lahko pa se pojavijo blage otekline, občutek je, kot da bi nas opeklo sonce. Po nekaj urah se rdečica in otekline umirijo ter najpozneje po dnevu ali dveh izginejo. Koža je občutno bolj gladka, žametna, regenerirana, navlažena in pomlajena. Gubice se zgladijo na naraven način. Prekomerno sončenje, uživanje alkohola, kave, črnega čaja, nikotina ali soli negativno vplivajo na rezultat tretmaja. Postopek ponovimo če 14 dni. Priporoča se paket 3 – 5 obiskov, dvakrat na leto.

Učinkovitost delovanja električnega peresa med samo nego obraza dodatno stimulira sedem različnih led photonskih svetlob. Biološko tkivo človeškega telesa absorbira led photonsko svetlobo in jo pretvori v določene vrste foto kemičnih reakcij – foto razgradnje, foto oksidacije, foto polimerizacije ipd.

Rdeča (650-730nm): lahko prodre globoko v kožo, spodbuja regeneracijo celic, spodbuja proizvodnjo kolagena, zmanjša videz drobnih linij in gubic, preprečuje staranje.

Zelena (430-450nm): deluje pomirjujoče in očiščujoče, pomaga pospešiti zdravljenje in obnovo poškodovane kože.

Modra (525-550nm): deluje protibakterijsko na vnetne akne,  

Rumena (565-570nm): izboljšajte dotok kisika v celicah,  razgrajuje pigment, spodbuja limfno drenažo, izboljša videz grobe kožo, gubic in kožno pordelost, 

Vijolična (340-440nm): je dvojna rdeča in modra svetloba, ki združuje dva fototerapevtska učinka. Posebej dobro vpliva na izboljšanje videza aken.

Svetlo modra (340-440nm): lahko postopoma izboljša celično energijo in tako pospešuje dobro presnovo.

Laserska svetloba (bela):  pospešuje presnovo aktivnega tkiva, razgradnjo temnih madežev, izboljša videz drobnih linij in povešeno kožo.

S postopkom micro needlinga se poveča debelina povrhnjice, koža je napeta, gladka, brez brazgotin, bolj prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež. 

Pri postopku nege obraza z micro needlingom uporabljamo z uporabo nemške kozmetične linije Dr. E. Voss Professional Care

Dr.E.Voss

Bistvo kozmetične linije je DUAL LIFT System, ki ga sestavljata dva temeljna stebra. Prvi je z aktivnimi koncentrati usmerjen v reparacijo globljih slojev kože (HYA 4 geli), drugi steber pa gradijo LIA C6 kreme, ki ustvarijo učinkovito zaščito.

Geli HYA 4 so aktivni izdelki, ki delujejo na naslednje predele: globoke gube, mimične gube, poškodbe kapilar, akne in nečista koža, poškodovana brazgotinasta koža. Vsi geli so nosilci aktivnih sestavin brez emulgatorjev.

Zasnovani so na 4 tipih hialurona, ki pokrivajo celotno območje hialuronov, od kratkih do dolgih verig. Zaradi 4 hialuronskih frakcij, ki imajo izrazito nosilno funkcijo, lahko aktivne sestavine prodrejo globoko v kožo. To še posebno velja za kratkoverižne hialurone.

Kreme LIA C 6 imajo dvojno delovanje. Ustvarjajo pomembno zaščito kože, obenem pa delujejo kot aktivatorji z naslednjimi učinki:

z LIA – zaščito preprečujejo svetlobno inducirano staranje (LIA = Light induced aging) z LMS (Lamellares-Matrix_System) in svetlobnim filtrom spreminjajo roženo plast v močan ščit, s kolagenskim boosterjem pa učinkujejo na zgladitev gub. Izjemna zaščita pred fotostaranjem kože. Vsi izdelki za dnevno nego kože imajo več kot 90 odstotno zaščito pred vzrokom nastajanja gub. Takoj po nanosu se hitrost staranja kože zmanjša za polovico.

Vse kreme so izdelane brez emulgatorjev in temeljijo na sistemu LMS. LMS posnema matrično strukturo kože in se zato z njo poveže kot druga koža. Lipidni sloji na koži ga nemudoma prepoznajo in vgradijo. Pri emulgatorjih pa je drugače: kožni lipidi se lahko zaradi emulgatorjev sperejo. Prav zato LMS predstavlja popolno osnovo za temeljno zaščito in izboljšanje suhe kože in gub.

Vsi izdelki za dnevno nego (dnevna krema, fluidna krema, krema za oči, losjon za telo itd) vsebujejo patentiran sistem LIA z visoko stopnjo zaščite UVA ter nizko stopnjo zaščite UVB, ki poskrbi, da se staranje kože takoj zmanjša za 50 odstotkov.

Za koga je primerna nega micro needling (iglična mezoterapija)?

Tako za moške kot ženske, za tiste z bolj izrazitimi gubicami in za tiste, ki želijo upočasniti proces staranja kože in narediti nekaj preventivnega za svojo kožo. Postopek je primeren tudi za odpravljanje brazgotin po aknah, vrezninah in strijah. 

Koliko obiskov se priporoča?

Za optimalne rezultate se priporoča 3-5 obiskov v dvo tedenskih presledkih. Paket obiskov se ponovi dvakrat letno.

Opozorilo!

Prekomerno sončenje, uživanje alkohola, kave, črnega čaja, nikotina ali soli negativno vplivajo na rezultat tretmaja

Kdaj postopka micro needlinga ne moremo izvajati (kontraindikacije):

  •           kožni rak
  •          srčni spodbujevalnik
  •          akutno stanje aken
  •          vnetje / infekcijsko ali kakšno drugo vnetno kožno bolezen
  •          akutno okužbo z virusom herpesa
  •          uporaba zdravila za redčenje krvi (heparin, aspirin idr.)
  •          nezdravljena sladkorno bolezen
  •          obsevanje in/ali kemoterapija
  •          nosečnost
  •           kuperoza, rozacea

 

 

PAULA’S CHOICE nege obraza in kozmetika

NEGE OBRAZA

Nege obraza izvajamo po protokolu Paula’s Choice.

  • Povšinsko čiščenje
  • Diagnoza kože
  • Piling (kislinski AHA/BHA) (AHA - alfa hidroksi kislina deluje površinsko, za izsušeno, hrapavo stanjšano kožo z gubicami in hiperpigmentacijo) ali BHA – beta hidroksi kislino -salicilno kislino (maščobotopna beta hidroksi kislina deluje globinsko in raztaplja maščobo zaprtih izvodil por, za mastno kožo nagnjeno k mozoljem in ogrcem, deluje protivnetno, potibakterijsko, za občutljivo kožo z rozaceo, stimulira tvorbo kolagena)
  • Aparaturna tehnika - odločimo se skupaj s stranko glede na tip in stanje kože*
  • Masaža obraza
  • Maska
  • Serum
  • Krema (z ali bez UV zaščite)

Nega obraza

*Izberemo lahmo med naslednjimi aparaturnimi tehnikami

- Vapozon – odpiranje por in mehčanje kože s paro in ozonom (ki deluje protibakterijesko)

Ultrasonic  očistimo in ožamo pore, nežno odstranimo povrhnjico in odmrle celice, kar je pomembno za regeneracijo kože, stimulacijo kolagena ter elastina

- Diamantni piling - pospešimo luščenje poroženele odmrle kože za zmanjšanje videza površinskih gubic, brazgotin po aknah in hiperpigmentacije. Koža pridobi na gladkosti, nežnosti, tvorijo se nove zarodne celice, stimulirajo se fibroblasti za sintezo kolagena in elastina, izboljša se struktura kože - več informacij

- LED fotonska terapija – zmanjšuje kožna vnetja in znake rozaceje, pospešuje obnovo in samozdravljenje poškodovane kože upočasnjuje procese staranja s preprečevanjem razgradnje kolagena, zmanjšuje vpliv prostih radikalov, ki uničujejo kožne celice, zmanjšuje gube in brazgotine, povečuje odpornost kože na škodljive zunanje vplive, čvrstost in hidratacijo kože ter pospešuje regeneracijo kožnih tkiv

LED light nega obraza

- 'Hot hammer' – sprosti in odpre zaprte pore, pospeši mikrocirkulacijo, kot predpriprava za globinsko čiščenje za odstranitev toksinov, nečistoč, odvečnega sebuma in bakterij

- 'Cold hammer' – umiri utrujeno in poškodovano kožo, učvrsti kožna tkiva in pomaga učvrstiti kožo, zmanjšati videz gubic, posebno okoli oči ter pomoga pri vtiranju seruma v globje plasti kože

- Nizkofrekvenčni laser (Low Level Laser) -  stimulira se mikrocirkulacija in obnavljanje celic ter povečano delovanje molekul ATP (adenozin trifosfat), ki so osrednji nosilci energije do celic

- Ultrazvok - z ultrazvokom nanašamo serume, kreme in maske v globje plasti povrhnjice - več informacij

- Futura Ultratone – obrazna nega - več informacij

- Elight – laser – pomlajevanje obraza in zmanjševanje gubic, odstranjevanje aken, hiperpigmentacij (temnih madežev) in razširjenih žilic - več informacij

Nega obraza-Cold hammer in Fotopomlajevanje

 

 

Pri negah uporabljamo AHA in BHA hidroksi kisline, ki so odlična opcija za odstranjevanje odmrlih celic na površini kože. AHA in BHA imata specifično delovanje, katerega je dobro poznati, ko se odločamo katero vrsto hidroksi kislin izbrati:

Lepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrvi

• AHA – alfa hidroksi kisline uporabljamo za kožo poškodovano od sonca, suho kožo in starejšo kožo, ki nima težav z nečistočami, saj alfa hidroksi kisline odstranjujejo vrhnjo poškodovano odmrlo plast celic, poleg tega pa izboljšujejo nivo vlažnosti.

• BHA – beta hidroksi kisline uporabljamo za mastno kožo ter za kožo nagnjeno k mozoljem, ogrcem in belim izboklinicam saj beta hidroksi kisline raztapljajo maščobo, ki maši vaše pore, preprečuje nastanek ogrcev in ostalih nečistoč, ki vodijo v akne. BHA delujejo protivnetno in protibakterijsko, kar sta dodatna razloga za uporabo beta hidroksi kislin, če imate akne ali občutljivo kožo z rdečico.  BHA je izjemno primerna za vse tiste z rozaceo.

Za vse nasvete glede izbire ustrezne nege za vaš tip in stanje kože ter glede  odločitve o izbiri izdelkov za nego obraza, smo vam seveda vedno na voljo!

Nega obraza in oblikovanje brvi 3

Paula Begoun: lepotna strokovnjakinja s poslanstvom

Lepotna strokovnjakinja Paula Begoun že več kot 35 let analizira in ocenjuje na tisoče izdelkov za nego kože in ličila. V ZDA jo poznajo kot ‘Policistko na področju kozmetike’ (Cosmetic Cop v ang.). S svojim delom želi potrošnikom razumeti ali lahko določen  izdelek res zagotovi rezultate, ki jih obljublja.

Svoje znanje deli s potrošniki in uporabniki v svojih knjigah (izdala jih je že 21), na spletnih straneh in v TV oddajah. Je redna gostja na Oprah Winfrey Show-u ter na programih NBC in CNN.

Njeno nenehno prizadevanje k razvoju visokokakovostnih izdelkov z razumnimi cenami je končno pripeljalo do razvoja lastne linije izdelkov: Paula's Choice. Vsak izdelek v liniji je skrbno razvit in preizkušen, vse trditve pa temeljijo na objavljenih znanstvenih raziskavah.

Kmalu po začetku leta 1995 v ZDA, je linija Paula's Choice postala zelo spoštovana in cenjena po vsem svetu. Razlog je preprost: izdelke Paula's Choice odlikujejo najvišja kakovost in razumne cene.

V čem se Paula’s Choice razlikuje od ostalih kozmetičnih znamk?

Paula’s Choice se od ostalih kozmetičnih blagovnih znamk razlikuje zaradi uporabe dokazano učinkovitih sestavin, ki temeljijo na obsežnih znanstvenih raziskavah in imajo zgolj pozitivne učinke na kožo. Vsak izdelek v liniji vsebije torej vsebije sestavine, ki lahko naredijo opazno spremembov izgledu in zdravju vaše kože. Namesto osredotočenja le na eno »čudežno« sestavino, Paula's Choice zagovarja »koktejl pristop« in vključuje mešanico odličnih sestavin v vsakem izdelku. Paula’s Choice izdelkom  ne dodaja nepotrebnih sestavin, kot so dišave ali barvila, saj ti koži le škodijo.  Rezultat je linija visoko kakovostnih in zanesljivih izdelkov za nego kože.

Vrhunska kakovost in ugodna cena

Paula’s Choice je blagovna znamka z učinkovitimi sestavinami in naprednimi formulami. Inovativnost, znanstvene raziskave in razvoj so bistvenega pomena Paula’s Choice izdelkov za nego kože. Uporaba kakovostnih sestavin in naprednih formul pa ne pomeni, da je potrebno izdelek tudi drago plačati. Razmerje med ceno in kakovostjo naših izdelkov je tisto, kar zelo cenijo tudi naši kupci.

Paula’s Choice linija izdelkov za nego kože je: 

Nega obraza in oblikovanje brvi 4

- dokazano učinkovita tudi pri občutljivi koži, gubah, aknah, ogrcih in rozacei

- brez dišav

- brez barvil

- brez iritantnih sestavin

- ekološko odgovorna

- ni testirana na živalih

OBLIKOVANJE OBRVI PO METODI ANASTASIA BEVERLY HILLS

Lepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrvi

V Lepotnem studiu Dreams vam je na voljo vrhunski tretma za oblikovanje in nego obrvi, ki ga je razvila svetovno priznana »kraljica obrvi« Anastasia Soare. Privoščite si čudovite obrvi, ki bodo odprle vaš pogled in pritegnile poglede drugih, tako kot zvezdnice Jennifer Lopez, Sharon Stone, Madonna, Naomi, Resee Witherspoon, Heidi Klum…

Lepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrvi

V prijetnem ambientu se lahko predate spretnim rokam lepotnih strokovnjakinj, ki so pridobile certifikat za oblikovanje obrvi po tehniki Anastasia Beverly Hills. Prav tako pa so vam na voljo za nakup tudi vsi izdelki za nego in oblikovanje obrvi iz linije Anastasia Beverly Hills.

Lepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrvi

Obrvi oblikujemo s pomočjo šablon in voskanja. Za popoln izgled oblikovanje končamo s senčenjem obrvi in osvetljevanjem predela pod obrvmi. Takojšnja vizualna pomladitev obraza je zagotovljena.

 

 

 

 

Lepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrviLepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrvi

BARVANJE OBRVI in TREPALNIC

Zakaj se odločiti za barvanje?

  • poudarimo barvo obrvi in trepalnic, tudi če stranka ni naličena,
  • daje naraven videz,
  • porabi stranka manj časa za ličenje in
  • barva je vodoodporna in se ne razmaže.

Lepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrviLepotni studio Dreams - Nega obraza in oblikovanje obrvi

 

Vihanje trepalnic

 

Keratinsko vihanje trepalnic je popolnoma varen, neboleč, sproščujoč postopek, s katerim trepalnice oblikujemo v naravno ukrivljen lok, jih pobarvamo ter nahranimo s keratinom, ki krepi strukturo naravnih trepalnic.

Glede na naravno dolžino trepalnic izberemo velikost šablone za ustvarjanje večjega loka posamezne dlake. Ko trepalnice namestimo v želeno obliko, jih s preparati za trajno vihanje fiksiramo v želeno ukrivljenost ter pobarvamo. Ker gre za kemično obdelano dlako, se takšna oblika ne more več zravnati in ostane nespremenjena do naravnega izpadanja.

 

Ob redni uporabi so vaše trepalnice opazno močnejše in daljše, saj jih nahranimo od korena do konice.  Postopek je popolnoma varen za vaše naravne trepalnice in je primeren za vse vrste trepalnic, ne glede nato ali so trepalnice kratke, dolge, ravne ali zavihane.

 

Prednosti vihanja trepalnic:

 

  • Vihanje trepalnic je varno za vse vrste trepalnic.
  • Vihanje podaljša trepalnice, postopek je vodoodporen.
  • Ne poškoduje trepalnic in je primerna tudi za uporabnice kontaktnih leč.
  • Postopek je neboleč, enostaven, efekt pa traja najmanj 5 tednov.
  • Po postopku vihanja, trepalnice ne potrebujejo posebne nege.
  • Vaše trepalnice so popolnoma naravne in vam ne odpadajo in niso poškodovane.
  • Primerne so tudi za uporabnice kontaktnih leč.

 

Vsakodnevna uporaba klešč za vihanje trepalnic lahko le te poškoduje, jih zlomi, poleg tega pa je efekt kratkotrajen. Če želite zares polne trepalnice vam priporočamo, da se odločite še za uporabo seruma za rast trepalnic.

Vaše naravne trepalnice po postopku vihanje tudi pobarvamo. S tem dosežemo maksimalen učinek poudarjenega loka vaših naravnih trepalnic. Na trepalnic lahko nanašate vse vrste make-upa in ga odstranjujete z profesionalnim make up odstranjevalcem. Keratinsko vihanje trepalnic traja približno 50 minut, učinek pa je viden do dveh mesecev.

 

Cena: 35 €

Pojdi nazaj