Laserska fotobiološka terapija pospeševanja las

LASERSKA FOTOBIOLOŠKA TERAPIJA POSPEŠEVANJA RASTI LAS

(FOTOBIOLOŠKA TERAPIJA POSPEŠEVANJA RASTI LAS Z DIODNIM LASERJEM – SH-650)

UČINKI fotobiološke terapije z diodnim laserjem SR-650:

 • Od 40 do 60% povečana gostota las
 • do 85% uspešnost pri ustavitvi procesa izgube las.
 • do 73% bolj zdravi lasje

Vzpostavi se pospešena mikrocirkulacija in dotok hranilnih snovi v celice lasišča BREZ STRANSKIH UČINKOV!

Lepotni studio Dreams - Pospeševanje rasti las

KOMU JE NAMENJENA ?

Vsem, moškim in ženskam, ki se soočajo s povečanim redčenjem, tanjšanjem, krajšanjem , izpadanjem in izgubo las.

INDIKACIJE – kdaj se priporoča terapija?

 • Androgena alopecija – moški vzorec plešavosti zaradi vpliva delovanja moških (androgenih) spolnih hormonov, ki se lahko pojavlja tudi pri ženskah. Lase nad čelom in ne temenu začnejo nadomeščati tanki in puhasti lasje, lasna linija pa se postopoma prične umikati navzgor.
 • Avtoimuna bolezen – Alopecia Areata (točkovna plešavost, večinoma začasna)
 • Ob  igubi las zaradi motenj v delovanju endokrinih žlez (npr. motnje delovanja ščitnice), druge hormonske motnje
 • Patogena Izguba las kot posledica povečanega izločanja maščob (seboreja ter seboreični dermatitis z rdečino in luščenjem), stresa ali drugi živčnih obolenj, raznih kroničnih diet, neprimerne uporabe kozmetičnih primočkov (grelnih škarij, vročih navijalk, sušenja z vročim zrakom, pri nestrokovnem trajnem onduliranju ali barvanju z agresivnimi preparati)
 • Poporodna izguba las
 • Izguba las zaradi hormonske kontracepcije in jemanja nekaterih zdravil
 • Po presaditvi lasnih mešičkov za njihovo hitrejšo regeneracijo in aktivno rast  

KONTRAINDIKACIJE – kdaj se terapija ne priporoča?

 • Bolezni lasišča
 • Nosečnost, dojenje, menstruacija
 • Terapija se ne priporoča vsaj en mesec po trajnem barvanju las
 • Resne bolezni ko so rak, krvne bolezni, hujša oblika diabetesa, visok pritisk in bolezni srca
 • V primeru posebnih sistemskih obolenj, je potreben predhoden posvet z osebnim zdravnikom

UČINKI TERAPIJE

Rezultati evropskih kliničnih študij dokazujejo, da fotobiološka terapija zagotavlja varno in učinkovito pospeševanje mikrocirkulacije krvi, stimulacijo celičnega metabolizma, sintezo proteinov ter regeneracijo tkiva. Bistvene izboljšave so vidne že v nekaj tednih.

Lepotni studio Dreams - Pospeševanje rasti las

Opis delovanja laserske terapije

Na splošno se laserska terapija uporablja že več destletij tako v medicinske kot tudi ne- medicinske namene . Za odstranjevanje dlak, beljenje zob , korekcijo vida, zdravljenje poškodb in lajšanje bolečin , zdravljenje kožnih bolezni , kot so vitiligo , luskavica , itd

Laserska terapija z nizko stopnjo (LLLT –Low Level Laser Therapy) se imenuje " Cold " oz. hladna laserska terapija, saj prenaša le svetlobno energijo in ne toplote. Temelji izključno na nizki porabi svetlobne energije in načel  fototerapije. Prve raziskave o delovanju nizke ravni laserja segajo že v 60 in 70 leta prejšnjega stoletja, ko so razkrili, da LLLT deluje kot biostimulator na živo tkivo . Šele leta 2005 je bila v ASLMS ( Ameriško združenje za lasersko medicino in kirurgijo ) objavljena študija, ki je dokazala enak učinek laserske tehnologije na rast lasnih mešičkov kot ga ima minoksidil. Januarja 2007 ja ameriško združenje za  hrano in zdravila FDA ( Food and Drug Association) razglasilo prvi laserski glavnik kot dokazano učinkovito in varno napravo za stimuliranje rasti las pri tistih, ki trpijo zaradi androgene alopecije.

Uporaba laserske terapije že v zgodnjih fazah izpadanja las lahko popolnoma nadomesti uporabo drugih zdravil in losjonov, kar potrjujejo rezultati zadnjih kliničnih študij. Komplementaren način zdravljena, torej laserska fotobiološka terapija pospeševanja rasti las, skupaj z redno uporabo losjona minoksidil, pa seveda zagotavlja najboljše možne rezultate!

Kako deluje laserska fotobiološka terapija ?

Svetlobna energija laserja se pretvori v celično energijo – gre za ti . fotokemični učinek . Celice bolje absorbirajo hranila iz krvi in izločajo metabolne produkte.

Celice  izpostavljene laserskim žarkom absorbirajo infrardečo svetlobo, kjer se dogaja proces samozdravljenja. Laserski žarek prodre v tkivo na lasišču in spodbuja mikrocirkulacijo, izboljša se pretok sveže krvi v celice , tako da se izboljša presnova celi, regeneracija kolagenskih vlaken in povečana sinteza beljakovin. Na ta način naj bi se zmanjšalo tudi delovanjel DHT – dihidrotestosterona, moškega hormona odgovornega za izgubo las . Z laserskimi vibracijami se torej stimulira harmonično delovanje celic in s tem regeneracija in rast zdravega tkiva, zmanjšanja vnetij na lasišču, hiitrejše okrevanje in rast dlak po operaciji presaditve las ter večja kakovost terminalnih dlak ter njihova debelina.

Reguliranje izločanje maščobe

Odvečno izločanje maščob je tudi eden izmed razlogov za izpadanje las. Napake v delovanju lojnic povzroča čezmejno izločanje sebuma in s tem tudi hormona DHT (Dihidrotestosteron), ki je odgovoren za izpadanje izpadanje las in ožanje lasnih foliklov. Z lasersko terapijo se uravnava oz.zmanjšuje prekomerno izločanje sebuma in stem omejeno iločanje in delovanje DHT.

Zdravi lasje in lasišče ter izboljšana absorpcija hranilnih snovi - hladni laser ne poškoduje las, ni kemično zdravilo, ima pa večjo učinkovitost. Z laserskim obsevanjem lasnih foliklov se občitno pospeši rast las, so gostejši, izboljša njihova elastičnost. Hladni laser nadomešča slabosti kemičnih zdravil v obliki losjonov, ki se  niso sposobni popolno infiltrirati v lasno korenino.

Delovanje in učinki posamezne valovne dolžine laserskih žarkov:

650 nm laser (75 enot) - spodbuja delovanje nukleotida ATP (Adenozin Trifosfat) v podkožnem tkivu, ki je glavni transmiter energije med celicami in spodbuja metabolizem tkiva. Torej spodbuja krvni pretok tako, da celice lasnega folikla dodatno oskrbi s kisikom in hranilnimi snovmi. 

808 nm laser (30 enot) - omogoča boljšo penetracijo aktivnih učinkovin losjona minoxidil v podkožno tkivo s čimer se ustavlja proces izpadanja las.

LED 460 nm modra hladna svetloba– učinkovito uničuje bakterije aken na lasišču in deluje na gostoto las

LED 560 nm rumena hladna svetloba – stimulira delovanje limfnega in živčnega sistema, učvrstitev mišičnih vlaken in kapilar, izboljšuje imunski sistem kože in s tem zmanjšuje občutljiost lasišča

LED 630 nm rdeča hladna svetloba – učinkovito stimulira lasne folikle, kar pomeni da do 80% lasnih foliklov, ki so v fazi mirovanja preide v fazo rasti, ter učinkuje na prekinitev izpadanja rast ter na njihovo aktivno obnovo. Naši lasje imajo svoj življenski cikel in se v vsakem trenutku nahajajo v treh fazah. V fazi rasti je 80-85%  las (traja 3-6 let), v fazi mirovanja jih je 15-18%  (2-5 mesece) ter v fazi izpadanja 1-2% (dva tedna). Skladno z rezultati raziskav, so lasje spodbujeni z lasersko terapijo močnejši in bolj zdravi.

POSTOPEK TERAPIJE

Terapija je popolnoma varna in brez stranskih učinkov.

 1. Stranka si doma umije lase
 2. Nanos Minoxidil losjona in 3 – 5 minutna masažno vtrjevanje z mikroigličnim pripomočkom
 3. Terapija z laserjem 60min na 2 tedna, priporoča se minimalno paket 8 do 12 obiskov (oziroma 8 do 12 ur terapije)
 4. Stranka ne sme sprati Minoxidil losjona vsaj 1 uro po terapiji

Prvi vidni učinski terapije se poznajo po dveh mesecih terapij.

Po enem paketu obiskov je potreben 1 mesec premora za naslednji paket (če je potrebno)

Za boljši učinek – stranka doma uporablja Minoxidil losjon vsak drugi dan, 1ml na področju delovanja in ga vmasira 5-8 min v lasišče. Po dveh urah spere losjon.

POVEČANO IZPADANJE LAS IN PLEŠAVOST

Pri zdravemu človeku dnevno zaradi obnavljanja las izpade 100 - 200 las, če pa izgubljamo večjo količino las, pa pride do pojava plešavosti (alopecie). Povečano ipadanje las se pojavi pri 50% žensk in kar pri 90% moških,

Moška plešavost oziroma androgena alopecija je pogost pojav, ki serazvije pri vsakem drugem moškem do 50. leta starosti. Večinoma gre za dedne vzroke, pogosto pa so razlog tudi stres, zdravila in zdravljena kot so kemoterapije, ipd. Lasje postajajo tanjši in krajši in izgubljajo pigment (postajajo svetlejši). Prvi znaki se lahko pojavijo že pri 20. letu, plešavost pa se z leti le še stopnjuje. Sprednja lasna črta se dviguje (visoko čelo), hkrati pa jo lahko spremlja tudi čezmerno mastenje lasišča. Moško plešo povzročajo moški spolni hormoni. Testosteron se pod vplivom encima na površini lasnih mešičkov pretvarja v dihidrotestosteron (DHT), ki se veže na lasni mešiček in kar v 95% povzroča tanjšanje in redčenje las. Deluje tako, da skarajšuje fazo rasti las (anageno fazo, ki traja od 3-6 leta) in podaljšuje fazo mirovanja lasnih mešičkov (telogeno fazo, ki traja 2-5 mesecev). Razlika med moškimi in ženskami je v različni količini testosterona, katerega imajo moški zelo veliko, pri ženskah pa pomeni le odstotek ali dva hormonov ter v tem, kako so lasni mešički dovzetni za hormon. Po drugi strani pa ženski spolni hormoni, estrogeni, delujejo zaščitno in ščitijo lasne mešičke pred propadom in pred nastankom moške plešavosti. Ženske jih imajo bistveno več kot moški, kar je še en razlog, da je moške plešavosti pri ženskah manj.

Pri ženskah se redčenje las pojavi nekoliko kasneje in to pri skoraj celotni populaciji do 60. leta starosti.

Vzrok za plešavost (alopecia) pri ženskah

Glavni vzrok za žensko plešavost je genetsko pogojen in se začne kazati že takoj po puberteti. Gre za tanke lase, ki rastejo zelo počasi, izpadati pa začnejo na temenu. Ostali najpogostejši razlogi za povečano izpadanje las so:

 • Premalo železa – je lahko krivo za povečanjo izpadanje las. Železo se nahaja v suhem sadju, špinači in drugi zelenolistnati zelenjavi, fižolu, leči, semenih in začimbah..
 • Motnje delovanja ščitnice Do izpadanja las lahko pripelje tudi preveč ali premalo aktivna ščitnica.
 • Nizka raven estrogena - med menopavzo je pogosta izguba las, saj takrat v telesu začne padati nivo ženskega hormona estrogena. Do hormonskih sprememb lahko pride tudi pri začetku ali po koncu jemanja hormonske kontracepcije, zato povečano izpadanje las tudi v tem obdobju ni redkost.
 • Porod - v prvih šestih mesecih po porodu se mlade mamice pogosto spopadajo s povečano izgubo las. Tudi tu se vzrok skriva v hormonu estrogenu, ki pa se nekaj mesecev po porodu zopet uravnovesi.
 • Stres – lasje lahko v roku dveh mesecev od povečane izpostavljenosti stresu ali šoku tudi popolnoma izpadejo, a je težava le začasna.
 • Zdravila – med stranskimi učinki jemanja nekaterih zdravil je tudi izpadanje las, vendar bo težava najverjetneje le začasna, lasje pa si bodo opomogli nekaj mesecev po tem, ko boste z zdravljenjem prenehali.
 • Kajenje zaradi kajenja lahko postanejo lasje tanjši, bolj suhi, v skrajnem primeru lahko zaradi kajenja pride tudi do povečanega izpadanja las in plešavosti.
 • Premočno spenjaje las – sčasoma se pri ženskah, ki vsak dan močno spenjajo lase (figice, konjski rep) se čelna lasna linija počasi premika navzgor.

Pridobite samozavesten videz z bujnimi in čvrstimi lasmi s pomočjo LASERSKE FOTOTERAPIJE LAS.

https://www.youtube.com/watch?v=5fwkAI-y7hA

https://www.youtube.com/watch?v=sop7iOXnnNw

https://www.youtube.com/watch?v=q8CydqnNUmE

https://www.youtube.com/watch?v=EFUTBDJkbJM

https://www.youtube.com/watch?v=sWuqsWfuzUI

https://www.youtube.com/watch?v=vRIp1IFUXfg